Biografie

Underground - GwenJeugd

Gwen van Genderen wordt op 22 november 1985 geboren in Ulestraten. Al van jongs af aan volgt ze ballet-, dwarsfluit, piano- en zanglessen. Haar middelbare school (Stella Maris College Meerssen) koos ze op basis van het jaarlijkse cabaret.

Studie

Na het behalen van haar VWO-diploma studeert Gwen aan de vooropleiding Muziektheater van Fontys Conservatorium in Tilburg. De voltijd studie Muziektheater volgt ze aan Codarts in Rotterdam (voorheen Rotterdams Conservatorium). Tijdens haar studie speelt Gwen in verschillende muziektheaterproducties. In 2008 behaalt ze aan Codarts als eerste muziektheatercoach / muziektheaterperformer van Nederland haar diploma.

Popkoor IncompleteWerk

Na haar studie begint Gwen voor zichzelf. Ze werkt als zangeres en geeft (privé-)zanglessen, zangworkshops, maakt (muziek)theaterprogramma’s op maat, regisseert en schrijft voorstellingen en werkt met koren aan hun presentatie.

Ook is ze als zangdocente in dienst bij Schunck* (muziekschool in Heerlen). Naast zanglessen, leidt ze popkoor Incomplete en geeft ze samen met Christina Cuijpers de musicalklas les. In 2010 start Gwen bij Schunck* een muziektheatergroep, waarmee ze ondertussen zes voorstellingen heeft gemaakt. Sinds 2014 heeft deze groep de naam “Kopzorgen”.

In 2011 begint ze met Olivia Van de Koppel en Sanne Frambach een productiemaatschappij genaamd “Booming Muziektheater”. Ze maken voorstellingen met groepen meiden en vrouwen vanaf zeven jaar.

In 2007 gaat Gwen terug naar haar middelbare school om daar stage te lopen bij het Stella Maris Cabaret (www.stellamariscabaret.nl) Vijf jaar lang werkt ze met het showkoor aan hun staging. Vanaf 2012 neemt ze ook de eindregie voor haar rekening.

Repetitie Underground 3Tijdens haar werkzaamheden bij het Stella Maris Cabaret leert ze docent Nederlands en tekstschrijver Niek Moust kennen. Ze blijken goed te kunnen samenwerken en ze krijgen een relatie. Op 11 september 2015 trouwen ze en sindsdien gaat Gwen als Gwen Moust door het leven. Samen met Niek regisseert en schrijft ze voorstellingen voor de Dramatische Kunstkring Heerlen (www.dkheerlen.nl) en het Jaar van de Mijnen.

Sing Your Heart Out - Gwen 1Zangeres

Gwen is ook als zangeres actief. Zo treedt zij regelmatig op met orkesten, fanfares en harmonieën. De afgelopen jaren heeft zij met muzikale vrienden de musicalproducties Who’s Crazy?! en Stop the Clock! in het theater gespeeld.

Bijscholing

Gwen volgt diverse workshops (oa EVT, Vocal Essence en CVT) om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied.
Vooral CVT vindt ze erg interessant en in augustus 2015 begint ze daarom de 3-year Singer / Singing teacher diploma course aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.