Over Gwen

Anne Jannes-007s
Jeugd

Gwen van Genderen wordt op in 1985 geboren. Al van jongs af aan volgt ze ballet-, dwarsfluit, piano- en zanglessen. Haar middelbare school (Stella Maris College Meerssen) koos ze op basis van het jaarlijkse cabaret.

 

 

Studie

Enlight2

Na het behalen van haar VWO-diploma studeert Gwen aan de vooropleiding Muziektheater van Fontys Conservatorium in Tilburg. De voltijd studie Muziektheater volgt ze aan Codarts in Rotterdam (voorheen Rotterdams Conservatorium). Tijdens haar studie speelt Gwen in verschillende muziektheaterproducties. In 2008 behaalt ze aan Codarts als eerste muziektheatercoach / muziektheaterperformer van Nederland haar diploma.
In 2015 start Gwen aan de 3-year CVT (Complete Vocal Technique) Singer/Singing Teacher Diploma Course aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. In juni 2018 behaalt ze hier haar diploma.

 

IMG_3297Werk

Na haar studie begint Gwen voor zichzelf. Ze werkt als zangeres en geeft (privé-)zanglessen, zangworkshops, maakt (muziek)theaterprogramma’s op maat, regisseert en schrijft voorstellingen en werkt met koren aan hun presentatie.

 

STELLA MARIS CABARET
In 2007 gaat Gwen terug naar haar middelbare school om daar stage te lopen bij het Stella Maris Cabaret. Vijf jaar lang werkt ze met het showkoor aan hun staging. Van 2012 tot 2019 neemt ze ook de eindregie voor haar rekening.

 

SCHUNCK
Ook is ze als zangdocente in dienst bij SCHUNCK Muziek & Dans (muziekschool in Heerlen). Naast zanglessen en leidt ze popkoor Incomplete.
Samen met dansdocentes Christina Cuijpers (tot 2018) en Danee Klever (vanaf 2018) verzorgt Gwen tot 2019 de Musicalklas. Naast de regie en vocale leiding bewerkte en vertaalde ze bestaande musicalproducties.

BOOMING MUZIEKTHEATER
Van 2011 tot 2016 heeft Gwen samen met Olivia Van de Koppel en Sanne Frambach een productiemaatschappij genaamd “Booming Muziektheater”. Ze maakten voorstellingen met groepen meiden en vrouwen vanaf zeven jaar.

DSC_9514KOPZORGEN
In 2014 start Gwen bij SCHUNCK een muziektheatergroep, waarmee ze ondertussen zes voorstellingen heeft gemaakt. Sinds 2014 heeft deze groep de naam “Kopzorgen”. 
Na drie jaar blijkt dat de ambities van de spelers en Gwen verder reiken dan alleen de voorstelling spelen die door SCHUNCK gefaciliteerd wordt. In 2017 gaat Kopzorgen als zelfstandige muziektheatergroep verder.
Buiten een jaarlijkse productie geven de Kopzorgers ook diverse zangoptredens.
Zie ook: Kopzorgen

OVERIGE VOORSTELLINGEN
Tijdens haar werkzaamheden bij het Stella Maris Cabaret leert ze docent Nederlands en tekstschrijver Niek Moust kennen. Ze blijken goed te kunnen samenwerken en schrijven en regisseren samen vijf voorstellingen voor de Dramatische Kunstkring Heerlen en de muziektheatervoorstelling ” Underground” voor het Jaar van de Mijnen.

 

IMG_7164Zangeres

Gwen is ook als zangeres actief. Ze treedt regelmatig op met orkesten, fanfares en harmonieën en verzorgt ze met veel liefde de muzikale omlijsting bij bruiloften en begrafenissen.
De afgelopen jaren heeft zij met muzikale vrienden de musicalproducties Who’s Crazy?! en Stop the Clock! in het theater gespeeld.

In 2018 speelde ze de rol van Ruth Sherwood in de Bernstein musical Wonderful Town (productie van SCHUNCK).

 

Bijscholing

Gwen volgt diverse workshops (oa EVT, Vocal Essence, Lichtenberg en CVT) om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied.
Vooral CVT vindt ze erg interessant en in augustus 2015 begint ze daarom de 3-year Singer / Singing teacher diploma course aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Waar ze in juni 2018 haar diploma behaald.
Zie ook: Complete Vocal Technique

 

Manager

In 2016 gaat Gwen aan de slag als coördinator ‘Kennismaking & Introductie, Ontwikkeling & Vernieuwing’ bij SCHUNCK Muziek & Dans. Deze nieuwe rol in combinatie met haar docerende werk bevalt haar zo goed dat ze solliciteert naar de functie ‘Manager Muziek & Dans’. In juni 2020 wordt ze officieel in deze functie benoemd.

 

IMG_2005
In 2016 dook Gwen onder vocale begeleiding van Inge Rambags de studio van Jasper Zuidervaart in en nam daar het nummer “Who you are” op.
Piano virtuoos Frans Verburg nam het instrumentale gedeelte voor zijn rekening.
Beluister hier het eindresultaat.